Türk Mutfağı Haftası Emine Erdoğan’ın Nezaretinde Atina’da Kutlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’nde düzenlenen etkinlikte Hatay mutfağı tanıtıldı.
Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Türk şefler tarafından hazırlanan Hatay’ın 25 klasiği misafirlere sunuldu.
Etkinliğe, görevini halefine devreden eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis ve görevini halefine devreden eski Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, üst düzey Yunan yetkililerden oluşan 120 kişilik bir davetli grubu katıldı. , Atina’daki diplomatlar, ünlü şefler, gastronomi yazarları, gazeteciler ve Türk vatandaşları. katıldı.
Büyükelçi Çağatay Erciyes, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk mutfağının dünyanın en zengin, ekolojik ve sürdürülebilir mutfakları arasında yer aldığını ve 1000 yılı aşkın kadim bir tarihe sahip olduğunu belirtti.
Bu yıl tanıtılan Hatay mutfağının Anadolu yöresel lezzetleri ile Osmanlı saray mutfağının birleşiminden oluştuğunu vurgulayan Büyükelçi Erciyes, Hatay’ın 2017 yılında UNESCO tarafından gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edildiğine de dikkat çekti.